Madklubben
MICHELIN

Baileys is med nougat
Basen
Ingredienser:   
1 liter sødmælk
4 gr. isstabilisator (ex. Cremodan)
      alternativt: 8 husblas eller
      8g Melatin uden konservering
40 gr. dextrose
100 gr. skummemælkspulver
200 gr. sukker
30 gr. flyende glukose (84%)
3 srk æggeblommer
1 dl piskefløde
1 knivspids salt

Beskrivelse:
- Vej og forbered alle ingredienser. Bland isstabilisator omhyggeligt med sukkeret for at undgå at det klumper
- Mælk, fløde, mælkepulver og glukose sættes over i en gryde og varmes til det er lunt og glukosen netop er smeltet (ca. 40 gr.)
- Tilsæt saltet og stabilisatoren blandet med sukkeret og derefter æggeblommerne.
- Varm massen op til 84 gr. under konstant omrøring.
- Hæld masse over i en kold skål, stil den på køl i min. 4 timer, men optimalt 12-24 timer.
- Blend massen inden den køres på ismaskinen

Bailey / nougat is
Ingredienser:
1 liter base
100 gr. blød nougat
21 dl. Baileys

Beskrivelse:
- Nougat og Baileys smeltes sammen og køles af.
- Blandingen tilsættes basen og køres på ismaskinen.
Kør evt. massen over flere omgange
Foto: Henrik Lyberg