Antal: 6 personer

Ingredienser:
750 gr. oksekød ca 16% fedt, hakket
750 gr. løg
60 gr. margerine
3 fed hvidløg
105 gr. tomatpure, koncentreret
1,5 tsk. sukker
1,5 tsk.  , frisk (eller rosmarin)
Salt
Peber
1125 gr. kartofler, skrællet vægt
3 æg
1,5 dl. sødmælk
75 gr. mozzerrela 45+, revet

Fotograf: Per © Alletiders Kogebog 
Madklubben
MICHELIN
Beskrivelse:
Pil og hak løgene. Svits dem. Kom kødet i, svits det, tilsæt hvidløg, tomatpuré, salt, peber, sukker og rosmarin. Simre i 5 min. Smag til.

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Fordel halvdelen af kartoffelskiverne i bunden af et smurt ovnfast fad. Kom kødblandingen på, dæk med resten af kartoflerne.

Pisk æg og mælk sammen. Hæld det over. Drys ost på.

Sættes i en 180 grader varm ovn i 45 min.

Serveres med grøn salat og flutes. (eller en "Græsk tomatsalat")


Græsk mousaka