Antal: 8 personer

Ingredienser:
600 g skært kalvekød
600 g skært oksekød
600 g skalotteløg
2 spsk smør
2 ds hakkede tomater
4 spsk rødvinseddike
4 fed hvidløg
2 spsk tomatpuré
2 terninger oksebouillon
1 tsk salt
1 tsk peber
2 spsk timian
4 laurbærblade
2 dl rødvin


Beskrivelse:
Kalvekødet og oksekødet skæres i tern. Skalotteløgene pilles og en tredjedel af dem skæres i skiver.
Smelt smøret i en gryde og brun kødet (evt. af flere omgange hvis gryden ikke er stor nok).
Tag det brunede kød op af gryden.
Svits de hele skalotteløg til de har fået farve, og tag dem derefter op af gryden.

Svits nu løgskiverne i gryden. Læg kødet tilbage i gryden og tilsæt de hakkede tomater, rødvinseddike, tomatpuré, bouillonterning, salt og krydderier.
Hvidløg presses og tilsættes. Lad stifadoen koge under låg i en halv times tid.

Tilsæt de hele skalotteløg og rødvin, og lad det simre endnu en halv times tid.
Tag laurbærbladene op, smag til og server evt. med løse ris, salat & brød
Fotograf: webopskrifter.dk
Madklubben
MICHELIN

Græsk Stifado