Islagkage på nøddebund
(8 pers.)

Nøddebund:
3 æggehvider
150 g flormelis (ca. 3 dl)
100 g hasselnødder (grofthakkede)

Chokoladeis:
200 gr. mørk chokolade (ca. 55% evt. Toms)
½ liter piskefløde
3 pasteuriserede æggeblommer
1 dl. kaffelikør, fx. Kahlua
3 spsk. flormelis

Beskrivelse:
Nøddebund
Pisk æggehviderne stive. Tilsæt flormelisog pisk yderligere 1 min. til blandingen bliver sej. Vend hakkede nødder i dejen. Fordel nøddeblandingen i en smurt springform (22 cm).
Bag i traditionel ovn ved 150º i ca. 1 time og 50 min. Lad nøddebunden køle af på en bagerist..

Chokoladeis
Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Lad chokoladen køle lidt af (lillefingervarm). Pisk fløden til et let skum. Rør æggeblommer, likør og sukker sammen og vend det i flødeskummet. Rør ca. 2 dl af flødeskums blandingen i den lune, smeltede chokolade. Rør den afkølede chokolade i resten af flødeskums blandingen, så det bliver godt blandet. Læg nøddebunden tilbage i den rengjorte form og pres den fladog hæld chokoladefyldet over.

Pynt:
Chokolade spåner af 50 g mørk chokolade eller små chokolade knopper (ca. 55%)
Ristede grofthakkede hasselnødder kan også anvendes.

Frys kagen i mindst 8 timer. Tag islagkagen ud af fryseren og stil den i køleskabet ca. 1 time før serveringen.
Madklubben
MICHELIN
Kilde: Karolines Køkken


Islagkage på nøddebund 1