Pandekagerne:
6 æg
12 dl mælk
5 dl hvedemel
1/2 tsk salt
50 g smeltet smør

Citroncreme:
3 æggeblommer
3/4 dl sukker
3 dl piskefløde
25 g smør
revet skal af 1 stor eller 2 små citroner

Jordbærmos:
1 l friske eller frosne jordbær
1 dl sukker

Jordbærskum:
3 dl piskefløde
1/2 dl jordbærmos eller købt jordbærsyltetøj

Beskrivelse:
Lav pandekagedejen og lad den hvile i 30 minutter i køleskab før bagningen.  Bag derefter 11 pandekager (store), 9 crépes (mellem) og 7 små pandekager.
Bland æggeblommer, sukker og 1 dl fløde og smør til citroncremen. Lad cremen koge under kraftig piskning, til den tykner. Lad den køle af.
Pisk resten af fløden til flødeskum og tilsæt den og citronskallen.

Blend eller mos jordbær og sukker til bærmos.
Pisk fløden til jorbærskummet stift og rør jordbærmosen i, så skummet får en lyserød farve.

Læg pandekagerne i lag med citroncreme-fyldet i et tyndt lag. Læg lidt jordbærskum på det øverste lag af hver størrelse. Pynt med friske jorbær.




Madklubben
MICHELIN
Foto: Henrik Lyberg

Jordbær på afveje