Tilberedningstid: 60+ min.
Antal: Forret til 6 eller frokostret til 4

Ingredienser:
1 dåse tun i vand (ca. 185 g)
2 blade husblas
2 dl Cheasy fraiche 9%
2 hakkede, hårdkogte æg (str. stor)
1 finthakket zittauerløg (ca. 50 g)
1 dl grofthakkede dildkviste
2 tsk friskpresset citronsaft
1¼ tsk groft salt
friskkværnet peber

Tilbehør:
275 g gulerødder i brede strimler
100 g haricots verts
friskpresset citronsaft
225 g ristet rugbrød

Beskrivelse:
Lad tunen dryppe af i en sigte. Kom tunen i en skål og findel den med en gaffel. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min. Vend Cheasy Fraiche, æg, løg, dild, citronsaft, salt og peber i tunen. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med lidt af tunblandingen. Vend den afkølede husblas i resten af tunblandingen under omrøring. Smag til. Hæld tunmoussen i en skål. Stil tunmoussen tildækket i køleskabet i mindst 3 timer.

Ved serveringen: Sæt en udstikker - en lille rund metalform uden bund (ca. 6½ cm i diameter) på en tallerken og fyld formen op med tunmousse. Fjern den lille form og gentag med de sidste 5 tallerkener. Pynt tallerkenerne med gulerødder og haricots verts. Dryp lidt citronsaft over og server ristet brød til.

Tip: Man kan også forme moussen til "æg" med 2 spiseskeer dyppet i koldt vand.


Dressing til Tunmousse
Se opskriften her
Madklubben
MICHELIN
© Arla
Tunmousse